Over mij

Ik ben Marielle Jansen, ik woon in Almelo met 3 prachtige tieners en een kater Moos. Ik werk met veel plezier als kinderverpleegkundige bij Allerzorg, ik verpleeg (ernstig) zieke kinderen in de thuissituatie.

In mijn werk heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om kinderen vaardigheden aan te reiken zodat zij beter om kunnen gaan met spanning, angst en pijn. Met deze vaardigheden hebben kinderen het gevoel zelf controle te houden over de situatie. Ik heb geleerd hoe ontzettend krachtig en dapper kinderen zijn, vooral als zij de ruimte ervaren om zelf beslissingen te nemen en controle te hebben.

Omdat ik graag mijn kennis overbreng heb ik een lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn gedaan en mijn lesbevoegdheid behaald. Ik heb sindsdien verschillende banen gehad, zowel als opleidingscoördinator als docent. Uiteindelijk kwam ik erachter dat de zorg voor het (zieke) kind het beste bij mij past.

Een grote passie van mij is yoga! Ik ondervind dagelijks de positieve effecten van yoga en meditatie. Het helpt mij, om als gevoelig mens, dicht bij mezelf te blijven. Ik heb 2,5 jaar een opleiding Raja Yoga gedaan en heb geleerd over de grondbeginselen van yoga en meditatie, een enorme verrijking in mijn leven.

Door al deze ervaringen samen, en door mijn liefde voor kinderen, ben ik geïnspireerd geraakt om mij te gaan verdiepen in kinderyoga. Mijn missie is om kinderen en tieners kennis te laten maken met yoga, waardoor zij meer ontspannen en veerkrachtig in het leven kunnen staan. Hoe mooi is het om hier mijn steentje aan bij te dragen?!

Ik heb de kinderyoga opleiding afgerond bij Patty Jongemaets en ik blijf mijzelf steeds ontwikkelen door het volgen van trainingen en cursussen.

Andere hobby’s zijn hardlopen, wandelen en fietsen (heerlijk buiten in de natuur) en het maken van muziek. Ik speel accordeon en een beetje gitaar. Muziek zal ik dan ook zeker integreren in de yogalessen!

“Met bloemen in je hart zaai je velden om je heen”